Over Baukje

Mijn wiegje stond in een warm gezin met fijne normen en waarden en mooie tradities. Toch ontwikkelde ik (net als iedereen) vele patronen die vaak helpend zijn en soms niet. Voor mij was “doe maar gewoon”, of “als het moeilijk wordt moet je harder werken” zo gewoon. Het heeft me ver gebracht en werkt soms averechts. Door mijzelf en mijn familiesysteem beter te leren kennen, herken ik inmiddels mijn talenten en mijn patronen. Door ze te herkennen en naar mijn naar mijn gevoel te gaan, kan ik keuzes maken die echt bij mij passen. Zo enorm waardevol!

Mijn talenten

Uit een uitgebreide talententest (StrengthsFinder) kwam bij mij als top vijf: Positivisme, Actiegerichtheid, Communicatie, Innemendheid en Organisatievermogen. Ik krijg dit ook vaak terug van anderen en ben blij met mijn talenten. Ik geloof ook dat iedereen waardevolle talenten heeft. Mijn droom is dat veel meer mensen hun natuurlijke talenten gaan ontdekken en ernaar gaan leven. Ik ben ervan overtuigd dat er dan meer geluk wordt ervaren en dat de wereld daar een beetje mooier van wordt.

Mijn ontwikkeling

Ik heb lang in de financiële sector gewerkt. Het werken met mensen (klanten en collega’s) heeft me altijd enorm geïntrigeerd. Waarom reageert de één zo anders dan de ander? Wat is daar van invloed op en hoe kan ik de ander een beetje inspireren? Naast de vele vakinhoudelijke opleidingen, proces- en leiderschapstrainingen, heb ik de HBO Leergang Organisatie Psychologie en de post HBO-opleiding tot Coach gevolgd (en gehaald). Als laatste heb ik de opleiding Systemisch Mensenwerk (familie opstellingen) aan de Academie voor Systemisch Werk met succes afgerond. Mijn passie is steeds meer verschoven naar “wat drijft de mens”.

Dit zegt Nelly over Baukje

Nelly over Baukje: “De omschrijvingen van de talenten die Baukje noemt, zijn haar op het lijf geschreven. Met die talenten kan ze op een natuurlijke manier al haar activiteiten moeiteloos combineren. Iets wat ze mij heeft laten zien en waarmee ze mij heeft geïnspireerd. Ik ben ervan overtuigd dat ze jou hiermee ook kan inspireren”.


“Gelukkige mensen kijken naar wat er wel is. Ongelukkige mensen kijken naar wat er ontbreekt. Een wereld van verschil.”